Produkter

PC Optimering og optimal ydeevne

Døjer du med, at din PC er blevet langsom, så kan vi hjælpe til med at øge ydeevnen på din PC. Når vi optimerer din PC kan vi trimme filsystemet og fjerne ubrugelige programmer.

Det er ikke unormalt for en PC bruger, at opleve, at deres computer bliver langsom ved opstart og start af diverse programmer. Det kan vi hjælpe med.

Det er nemlig ikke altid, at det kræver, at man laver en hel geninstallation af styresystemet for at computeren bliver optimal. Problemet kan løses med en generel optimering, hvor vi har fokus på computerens ydeevne. Ud over at det giver en hurtig computer, så slipper man også for at skulle tage backup og geninstallere alle de forskellige programmer igen.

Når man optimerer computeren handler det om at stoppe alle de unødvendige programmer, som automatisk starter op i en Windows computer i baggrunden.

Disse programmer bruger unødvendig kraft og kapacitet, hvilket gør computeren væsentligt langsommere.

Eftersom at det ofte er programmer, der ikke bliver brugt, så kan man lige så godt slette dem.

Eksempler på programmer der automatisk starter under Windows opstart er:

◉ TeamViewer

◉ Google Earth

◉ Print/Scanner programmer

◉ Garmin/TomTom updater

◉ Skype

◉ Spotify

◉ iTunes

Crapware

Crapware er programmer, som nogle PC producenter fylder computeren med inden du overhovedet har købt den. Her bliver producenten betalt for at placere disse programmer på computeren med håbet om, at du beslutter dig for at købe dem senere hen. 

Taktikken er altså, at disse programmer er installeret og åbner op i tide og utide. Når de popper op vil de forsøge, at få dig til at købe den fulde version af programmet.

Det sker ofte, at vi ser eksempler på computere, der har helt op mod 15 crapware programmer installeret.

Når vi optimerer din computer, så kan vi fjerne alt denne crapware, som du ikke bruger. Vi rydder op i din disk og trimmer harddiskens ydeevne.

Efter denne optimering er det også en god ide, at køre en “checkdisk” og derefter en “diskfragmentering”. Disse sørger for, at programmerne bliver lagt korrekt på disken, så den kan læse de forskellige filer i den rækkefølge, som gør computeren så hurtig som muligt.

Defekt harddisk

Hvis din computer stadig er langsom efter vi har gjort dette, så kan det være, at din harddisk er slidt eller helt defekt.

Læs mere om udskiftning af harddisk her.

Overophedning af computeren

Når vi optimerer din computers ydeevne, så kigger vi også på computerens temperatur. En computer kan nemlig også blive langsommere, hvis den bliver meget varm og bruger for meget kraft på at holde sig selv nedkølet.

CPU’en bliver for varm, hvis computeren ikke har de rigtige forudsætninger for at komme af med varmen. Et eksempel på dette kan være, hvis du bruger computeren, hvor den ligger på en dyne. Her kan blæserne, som sidder i computeren, muligvis ikke komme af med varmen.

Derudover kan det også skyldes, at der er for meget støv i computeren, som gør det umuligt for luften at komme rundt, samt umuligt for blæseren at dreje rundt. 

PCKlinik anbefaler

Her hos PCKlinik anbefaler vi, at du bruger gode programmer til at holde uønsket programmer væk fra harddisken. Derudover det en meget god ide, at rense din PC for støv hver 3. til 6. måned.

Shopping cart
Sign in

No account yet?

0 Compare
0 Wishlist
0 items Cart
Menu