Produkter

Undgå Phishing mails der er ude på at snyde dig

Phishing er en af de metoder, der er mest anvendt til at lave svindel på internettet. En phishing mail er en mail, der blev afsendt med det formål, at svindle modtageren af mailen. Det har efterhånden eksisteret i mange år og de fleste af os kender til de typiske, og ofte dårligt udførte phishing mails, som er ude på at snyde os. Disse mail er ofte fyldt med stavefejl og har dårlige logoer.

Over de senere år er dem der står bag disse mails dog blevet langt bedre til at få deres mails til at se rigtige ud. Derfor kan det også være meget sværere, at se om en mail er troværdig eller snyd. Budskabet i sådan en mail kan ofte som udgangspunkt være helt harmløst, men derefter langsomt udvikle sig til at handle om personlige oplysninger og dermed blive alvorligt. Det kan også i nogle tilfælde foregå over telefonen, hvor en person udgiver sig for at være fra Skat, banken eller en virksomhed og langsomt i samtalen får dig til at fortælle hemmelige oplysninger.

Har du modtaget en Phishing mail? Så skal du gøre følgende:

◉ Er det over telefonen, så bør du lægge på. Er det over mail, så bør du slette mailen.

◉ Hvis du allerede har trykket på en link, så er det en god ide, at frakoble internettet og derefter søge professionel hjælp til at få din PC scannet for uønsket software.

◉ Sidst men ikke mindst, så bør du tage kontakt til din bank og forklare dem hvad der er sket, så du undgår, at der bliver hævet penge.

Hvordan ved jeg om det er en Phishing mail?

Hvis du ved hvor du skal kigge, så kan det være relativt nemt, at tjekke om en mail er en Phishing mail. Her bør du tjekker efter:

◉ Ser tekst og logo normalt ud? Er der mange stavefejl? Er logoet af dårlig kvalitet?

◉ Kør musen hen over afsenderens navn og tjek om den henviser til en normal mail eller om afsender mailen ser speciel ud. Nogle falske mails kan se rigtige ud ved første øjekast, men kig ordentligt efter og se om der er små ændringer ved domænet, der viser, at det ikke er det rigtige domæne.

◉ Hvis det er en besked fra Skat, Nets eller din bank, så vil du typisk få beskeden gennem e-boks og ikke fra en tilfældig mail.

Undgå en katastrofe med sund fornuft

Hvis du følger de råd vi kommer med her, så kan du minimere din risiko for at blive udsat for misbrug af data eller hacking.

◉ Aldrig oplys dit kreditkortnummer, CPR eller din pinkode over internettet eller en telefonsamtale. Ingen vil spørge efter din pinkode på nettet og den skal du aldrig give væk på nettet.

◉ Hvis du skal købe noget over internettet, så dobbelttjek, at domænet starter med https://. Det s der er i dette domæne er meget vigtigt og står for sikkerhed.

◉ Sørg for at have et antivirus program installeret på din enhed, som kan beskytte dig mod basale vira. Her er der mange gode muligheder, som gør det meget sværere for hackere, at få adgang til dine data. KasperSky er et eksempel på et godt stykke software, som du kan installere for at beskytte dig selv.

Det program du vælger at bruge behøver naturligvis ikke at være Kaspersky. Generelt kan man dog sige, at hvis du lige nu anvender et der er gratis, så er det med garanti ikke lige så godt, som hvis du vælger at betale lidt for at beskytte dig selv.

Er du i tvivl om du er blevet udsat for Phishing? Så er du altid velkommen til at komme forbi vores butik, hvor vi kan scanne din enhed og komme med foreslag til hvordan du kan komme af med virussen igen.

Shopping cart
Sign in

No account yet?

0 Compare
0 Wishlist
0 items Cart
Menu